Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

 

Dani otvorenih vrata udruga

 

 

Manifestacija Dani otvorenih vrata udruga koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske godišnji je događaj koji se održava u cijeloj Hrvatskoj s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. 

 

 

To je prilika da građani sudjeluju u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama, te se upoznaju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama. Pozivamo udruge koje žele povećati vidljivost svoga djelovanja, a posebno udruge koje provode programe i projekte od interesa za opće dobro financirane iz javnih izvora  da se prijave za sudjelovanje, pri čemu same odabiru način predstavljanja svoga rada, organizirajući radionice, izložbe, skupove, promidžbene aktivnosti i slično. Dani otvorenih vrata udruga 2021. prilika su za raspravu o budućnosti Europe, odnosno uključivanje u konferenciju o budućnosti Europe.

Tema ovogodišnje manifestacije je "Krizna situacija = šansa za novi početak?". Zbog potrebe pridržavanja mjera zaštite od širenja koronavirusa COVID-19, manifestacija Dani otvorenih vrata udruga 2021. održat će se u hibridnom formatu od 10. do 12. lipnja 2021. Pozivamo sve udruge da odaberu najprikladniji način kojim će predstaviti svoje djelovanje, pridržavajući se epidemioloških preporuka.

Za sudjelovanje u Danima otvorenih vrata udruga udruge se prijavljuju putem aplikacije UdrugeInfo gdje su uz druge najave događanja koje udruge putem aplikacije uobičajeno prijavljuju, biti vidljiva različita događanja udruga u sklopu Dana otvorenih vrata udruga. Udruge svoja događanja mogu prijavljivati do početka same manifestacije, a za udruge koje se pravovremeno prijave osigurani su promotivni materijali.

Kratke upute za prijavu u aplikaciju UdrugeInfo dostupne su ovdje.

U okviru Dana otvorenih vrata, Ured za udruge organizira i virtualnu raspravu pod nazivom "Krizna situacija = šansa za novi početak" s ciljem raspravljanja uloge organizacija civilnoga društva u izgradnji budućnosti Europe, kao i strategijama koje je potrebno poduzeti kako bi se krizna situacija pretvorila u priliku za novi početak. Rasprava se održava 10. lipnja 2021. godine, putem alata Microsoft Teams, uz prijenos uživo putem Youtube kanala Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Snimka rasprave će naknadno biti dostupna na Youtube kanalu Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

U suradnji s Hrvatskom udrugom za odnose s javnošću, Ured je i ove godine pozvao udruge koje će promovirati svoje aktivnosti u okviru Dana otvorenih vrata udruga. Ove godine, tema Poziva je "Odgovor na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama", pri čemu se javnim pozivom nastoji povećati vidljivost djelovanja organizacija u kriznim situacijama, dajući udrugama priliku za dobivanje stručne podrške u promociji aktivnosti koje već provode odgovarajući na krizu. Za vrijeme trajanja Dana otvorenih vrata udruga, bit će organizirano i predstavljanje projekata koji će ostvariti podršku temeljem Javnog poziva "Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga".

„Šetnji kroz povijest udruživanja u Zagrebu“ moguće je pristupiti virtualno te na taj način steći uvid u bogatu povijest djelovanja udruga u Zagrebu koje su značajno doprinijele društveno ekonomskom razvoju, te postavile temelje modernog civilnoga društva. Pozivamo sve zainteresirane građane da posjete stranicu www.povijestudruga.hr

Temeljem natječaja za vizualni identitet Dana otvorenih vrata 2021. na koji su za prijavu radova pozvani studenti umjetničkih akademija i fakulteta te studija dizajna, odabran je vizualni identitet ovogodišnjih Dana otvorenih vrata udruga. Nagrađeni rad izradile su Cvijeta Veronika Plenković i Magdalena Prvonožec.

 

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com