Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

 

6. listopada 2018. (subota) u Dugom Selu - PRIKAZIVANJE DOKUMENTARNOG FILMA "ŠTAFETA SMRTI"

 

Štafeta smrti

 

Nakon Zagreba, Vinkovaca, Zadra i Omiša, ovaj vrijedan dokumentarac o strahotama Domovinskog rata i borbi branitelja za slobodnu i neovisnu Hrvatsku napokon će i Dugoselci imati priliku vidjeti. Prikazivanje organizira HVIDR-a Dugo Selo dana 6. listopada 2018. (subota), u dvorani KUD-a "Preporod". Ulaz je slobodan.

 

 

Film je režirala redateljica Nada Prkačin, a rađen je u produkciji Laudato TV-obiteljske televizije.

 

Dokumentarni film "Štafeta smrti" podsjeća na konkretne događaje iz Domovinskog rata koji su se zbivali nakon okupacije Bogdanovaca (Vukovarska bojišnica) od 10. do 22. studenog 1991. u minskom polju nedaleko od Marinaca. 


Od 11 hrvatskih branitelja koji su te nedjelje iz okupiranih Bogdanovaca krenuli u proboj sa civilima, danas su živa samo dvojica; Ivica Jurčan i Đuro Kovačević. Oni su i glavni pripovjedači strahota kroz koje su prolazili preživjeli ali teško ranjeni sudionici "štafete smrti"!


Smisao filma je podsjetiti na hrabrost hrvatskih branitelja i njihovo nesebično žrtvovanje za slobodnu i neovisnu Hrvatsku, bez obzira na kojim su se bojišnicama nalazili.

 

HVIDR-a Dugo Selo poziva građane Dugog Sela i okolice da se svojim dolaskom još jednom prisjete kako je stvarana njihova domovina, a mladeži nudi priliku saznati istinu o Domovinskom ratu. 

 

Nakon prikazivanja filma građani će u razgovoru s pripovjedačima imati priliku doznati sve odgovore vezane za "Štafetu smrti" i Domovinski rat.

 

(najava filma prije prvog prikazivanja)

 

 

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com