Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

 

Petar Đuran izabran za novog predsjednika Udruge HVIDR-a Dugo Selo

 

Petar Đuran

 

7. rujna je u Domu branitelja Dugog Sela održana Izvanredna izborna sjednica Skupštine Udruge HVIDR-a Dugo Selo.

Birani su kandidati za novog predsjednika Udruge, jednog člana Predsjedništva, te jednog člana Nadzornog odbora.

Na sjednici je prisustvovalo 29 delegata.

Nakon provedenog glasovanja, za novog predsjednika izabran je Petar Đuran s osvojenih 17 glasova.

Za člana Predsjedništva izabran je Ivan Mandić s osvojenih 25 glasova, a za člana Nadzornog odbora izabran je Dražen Pregorec s osvojena 22 glasa.

 

Novoizabrani predsjednik dao je kratak inervju za Domoljubni portal CM. Tekst intervjua prenosimo u cijelosti:

 

 

Prije svega primite u moje i u ime Domoljubnog portala CM čestitke na imenovanju za predsjednika HVIDR-e Dugo Selo. Koji su izvori financiranja udruge za ostvarenje planiranih aktivnosti i uspijevate li ostvariti sve planirano?

Zahvaljujem na čestitkama. Što se tiče izvora financiranja, osim članarine kao izvora sredstava, udruga prati i prijavljuje se na sve natječaje za sufinanciranje braniteljskih programa.

Da li uspijevamo ostvariti sve planirano? Ne.

Primjerice, zbog nedostatka financijskih sredstava nismo bili u mogućnosti realizirati proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Unazad nekoliko godina HVIDR-a Dugo Selo je u suradnji s drugim braniteljskim udrugama, tu najviše ističem URVDR "Crne Mambe" i Hrvatske vitezove, organizirala proslavu Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja za sve građane koji nisu bili u mogućnosti otići u Knin na centralnu proslavu, a zaslužuju proslaviti taj veliki državni praznik.

Ove godine smo od grada Dugo Selo dobili čak upola manje sredstava za planirane godišnje aktivnosti, tako da zbog toga ove godine nismo bili u mogućnosti organizirati tu proslavu. Osobno, jako me to žalosti, jer sam mišljenja da svaki grad u Hrvatskoj treba i ima pravo na proslavu najznačajnijeg državnog praznika, a ne samo Knin.

 

Surađujete li s drugim udrugama na realizaciji svojih aktivnosti?

Udruga je uvijek otvorena za suradnju sa svim braniteljskim udrugama kao i za suradnju s Gradom Dugo Selo.

Primjerice, ove godine ostvarili smo s Gradom uspješnu suradnju na idejnom rješenju i pripremnoj dokumentaciji za izgradnju novog spomenika hrvatskim braniteljima u Dugom Selu.

Maketa budućeg spomenika biti će izložena u prostorijama Doma branitelja od ponedjeljka (10. rujna 2018.). Više o tome čitatelji će uskoro moći doznati na našoj mrežnoj stranici, hvidra-dugoselo.hr.

 

Koje aktivnosti do kraja ove godine udruga planira ostvariti?

U siječnju ove godine već je  donesen Plan i program rada Udruge  i tu nema nekog prostora promjenama.

Do kraja godine ostale su nam županijske igre u Ivanić gradu, 15. rujna. Odlazak na obljetnicu u Vukovar upitan je zbog nedostatka financijskih sredstava, no ja vjerujem da ćemo i to uspjeti realizirati.

Uz navedene preostale aktivnosti za tekuću godinu udruga namjerava pripremiti i tzv. "Božićne košarice" za članove udruge u potrebi.

 

Vaša vizija udruge u budućnosti.

U budućnosti bih volio da se naše invalide više ne zaobilazi u nekim društvenim događanjima grada (Dugo Selo), odnosno da naši članovi budu što više uključeni u društvena događanja zajednice.

Kako to mislite, na kakve to događaje mislite?

Pa evo, znam da je upravo danas održana fišijada i da su neke udruge pozvane, a naši invalidi, odnosno udruga nisu dobili poziv...

 

Još jednom čestitke na izboru za predsjednika i želim Vam da ostvarite sve zacrtane planove i aktivnosti udruge.

Hvala i Vama što ste mi pružili priliku javno kazati nešto o radu i problemima naše udruge i braniteljske populacije.

 

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com