Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

Dugo Selo - Rugvica: Braniteljske udruge potpisale sporazum o suradnji

 

 

Danas su tri braniteljske udruge s područja Dugog Sela, na prostoru ŠRD-a Dugo Selo - Rugvica na jezeru Ciglana, potpisale sporazum o zajedničkoj suradnji na svim projektima koji su vezani za širu braniteljsku populaciju ne samo za članstvo.

 

 

Potpis su stavili predsjednici udruga: „Crnih mambi“ Anđelko Vižintin, HVIDR-e Stanko Elez i "Hrvatskih vitezova-ratnih veterana '91 Dugo Selo" Damir Mesić, u nazočnosti Nikole Tominca, načelnika Stožera civilne zaštite Grada Dugog Sela i ratnog zapovjednika 53. samostalnog bataljuna, piše Dugoselska kronika.

Tominac je izrazio veliko zadovoljstvo ovim dogovorom. Kako se čulo, udruge će zajednički raditi na svim projektima koje će osmisliti.

„Zajedno smo bili u ratu, zajedno smo u miru. Ovo je početak razgovora o svim projektima koje ćemo moći prijaviti na određene financijere pa i za sredstva EU. Ono što je potrebno je jaki kapacitet u ljudima“, pojasnio je Damir Mesić.

Prvi projekt je organiziran i uspješno realiziran upravo danas – obiteljsko okupljanje i druženje svih braniteljskih udruga i članova sa šireg dugoselskog područja, Rugvice i Brckovljana, a i kolega iz drugih srodnih udruga te ŠRD-a Dugo Selo Rugvica. Također, okupljeni su upoznati sa svim budućim inicijativama, planovima.

Već 1. lipnja održat će se II. memorijalni turnir Hrvatski vitez u organizaciji istoimene udruge. Ove će godine biti pojačana i s potpisnicima ugovora o suradnji, memorijal će biti posvećen poginulim suborcima s područja bivše Općine Dugo Selo – njih 20 dalo je živote. Slijedi velika organizacija Dana branitelja s područja Grada Dugog Sela, Općine Brckovljni i Rugvica 14. rujna i to prvi put zajednički na taj datum.

 

  

Predsjednik HVIDR-e Stanko Elez zahvalio se svim sudionicima ovog događaja:

"Prvi puta braniteljske udruge Grada Dugog Sela potpisuju ugovore o međusobnoj suradnji zajedno sa ŠRD Dugo Selo - Rugvica, kojima zahvaljujemo na ustupljenom prostoru i pruženoj logistici. Hvala svim braniteljima i članovima njihovih obitelji, hvala članovima svih udruga koji su sudjelovali da ovaj događaj prođe u najboljem redu na zadovoljstvo svih prisutnih. Hvala Mariu i Ani Rucner o kojima će se tek čuti, hvala braći i sestrama iz Kastva koji su nas počastili svojim dolaskom, hvala svima. Zajedno u ratu zajedno u miru."

 

 

 

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com