Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

Održana 16. izvještajna godišnja skupština

 

 

Članovi HVIDR-e Dugo Selo održali su 3. rujna izvještajnu godišnju skupštinu u Lovačkom domu „Srnjak“ u Prozorju. Skupštinom je predsjedao predsjednik HVIDR-e Dugo Selo Stanko Elez.

 

 

„Naš program je realiziran. Među aktivnostima su obilježavanje svih važnih datuma Domovinskog rata, posjete mjestima pijeteta kao što su Vukovar i Škabrnja, vojno hodočašće, obilaženje bolesnih članova, članova u potrebi, podjela uskrsnih i božićnih paketa, sudjelovanje na sportskim susretima hrvatskih ratnih vojnih invalida gdje su postignuti značajni rezultati, sudjelovanje na svim gradskim manifestacijama“, rekao je predsjednik Stanko Elez.

Tako su u svibnju obranili naslov prvaka Zagrebačke županije na Županijskim sportskim igrama HVIDR-e Zagrebačke županije te je prijelazni pehar ostao u Dugom Selu. Natjecali su se u dvoranskom kuglanju, stolnom tenisu, sportskom ribolovu, šahu, boćanju, električnom pikadu, streljaštvu i visećoj kuglani.

 

 

Sličan program rada nastavit će se i ovoj godini, s naglaskom da će najznačajniji dio tog programa biti pomoć članovima u potrebi, razni vidovi njihove rehabilitacije, sportske i rekreacijske aktivnosti, obilježavanje značajnih obljetnica. Također, očekuje ih i obilježavanje 30 godina postojanja HVIDR-e RH te planiraju taj jubilej svečano obilježiti.

Podršku članovima HVIDR-e dali su brojni gosti predstavnici srodnih udruga - Hrvatski vitezovi, Crne mambe te prijateljskih ogranaka. Uspješan rad i suradnju s ovom Udrugom istaknuo je dugoselski gradonačelnik Nenad Panian.

 

 

„Ovo su ljudi koji su dali ono najviše, svoje zdravlje, svoje živote – dečki koji su u godinama koje imaju mudrost, koji čuvaju sjećanja. Država i naš Grad mora se brinuti o našim braniteljima i naravno da dajemo svu podršku. Sudjeluju u svim našim manifestacijama. Kao udruga su složni i želim im uspješan rad i dalje. Sve što im treba od Grada, a što je u racionalnim okvirima, bit će i napravljeno“, izjavio je gradonačelnik Panian.

"Dok god smo skupa, bude dobro", zaključuje Panian, te dodaje: "Ja sam jedan od vas i želim vam uspješan rad skupštine."

 

 

Prisutnima se obratio i predsjednik Zajednice županijske HVIDR-e Stjepan Gudec.

Čestitao je na rezultatima Udruge, kako prošlogodišnjim tako i ovogodišnjim, unatoč sve bolesnijim braniteljima.

Rekao je kako ga semta što se na braniteljske obljetnice i događanja pozivaju razni "uvaženi" dužnosnici, te kako ispada da je braniteljima čast što su došli, a trebalo bi biti drugačije - njima bi trebalo biti čast što su s braniteljima, kazao je Gudec.

"Moramo se brinuti za svoje članove, i najvažnije, moramo održavati sjećanje na Domovinski rat, jer ako mi ne budemo, neće nitko", zaključuje Gudec.

 

Nakon službenog dijela održan je domjenak i druženje uz fini vojnički grah.

 

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com