Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

 

Održana XV. izborno-izvještajna skupština HVIDR-e Dugo Selo

 

 

Članovi HVIDR-e Dugo Selo održali su 28. kolovoza 15. izvještajnu, a ujedno i izbornu skupštinu, na kojoj je za predsjednika udruge izabran Stanko Elez koji je već duže vrijeme neformalno obavljao ovu dužnost. U predsjedništvo udruge izabrani su Ivica Konjević, Darko Murat, Zvonko Dujmović, Ivan Mandić, Eduard Butljer i Jasmin Karahodžić, a u nadzorni odbor Pave Mlikota, Boris Habeković i Dražen Pregorec, dok su u sud časti izabrani Petar Perković, Zoran Marčinković i Mark Nuši.

 

Podnoseći izvještaj o radu za proteklu godinu Elez je istaknuo kako je i ova udruga osjetila mjere borbe protiv covida te niz aktivnosti koje su planirane nisu mogle biti održane. No, unatoč tome, ipak se je radilo na brizi za članove- ratne vojne invalide i njihove obitelji, potom na obilježavanju obljetnica značajnih datuma iz Domovinskog rata i posjetama mjestima kao što su Vukovar i Škabrnja, a u okvirima mogućnosti sudjelovalo i na sportskim susretima hrvatskih ratnih vojnih invalida kao i na različitim manifestacijama na kojima dugoselska HVIDR-a redovito sudjeluje.

Sličan program rada, u okviru mogućnosti propisanih od Stožera CZ-a, HVIDR-a Dugo Selo donijela je i za ovu godinu, s naglaskom da će najznačajniji dio tog programa biti pomoć članovima koji su u potrebi, razni vidovi njihove rehabilitacije te obilježavanje značajnih obljetnica među kojima se ove godine ističe obilježavanje trideset godina ustrojavanja Hrvatske vojske.

Podršku članovima HVIDR-e sudjelovanjem na sjednici, ali i prigodnim riječima, dali su gradonačelnik Grada Dugog Sela Nenad Panian, predsjednik Gradskog vijeća Grada Dugog Sela Siniša Kljajić, ratni zapovjednik 53. samostalnog bataljuna Dugo Selo Nikola Tominac te gosti iz prijateljskih ogranaka HVIDR-e, kao i predstavnici udruge Crne Mambe i Hrvatski vitezovi.

 

 

Gradonačelnik Panian istaknuo je kako se Domovinski rat i njegovi sudionici, od kojih su upravo članovi HVIDR-e, odmah nakon onih koji su položili svoje živote za domovinu, dali najveću žrtvu, nikada ne smije zaboraviti. Panian je rekao da, s obzirom da je i sam sudionik Domovinskog rata, osjeća posebnu bliskost s populacijom koja je okupljena u ovoj udruzi te obećao svaku pomoć Gradaa radu udruge. S pozicije s koje danas gledamo danas je najvažnije da smo postigli svoj cilj koji smo imali devedesetih godina, rekao je Panian, dodavši da smo tada znali kamo idemo, ali nismo znali što nas čeka. Pokazalo se je da je ta žrtva opravdana i stoga se nikada ne smije zaboraviti – zaključio je Panian.

 

 

Predsjednik Kljajić također je izrazio podršku radu udruge te istaknuo kako je ponosan da se može naći u okruženju ljudi koji su bili spremni žrtvovati svoje živote za domovinu, a izrazio je nadu i da će se kroz konstruktivni dijalog Grada i Udruge doći do brzog rješenja otvorenog pitanja podizanja spomenika Domovinskom ratu u Dugom Selu.

 

 Izvor: Dugoselska kronika (Nenad Haleuš Mali)

Foto: Izvor

 

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com