Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

Braniteljski dokumentarac 'Milijun koraka' u Dugom Selu

 

Milijun koraka

 

Godinu i pol dana nakon jedinstvenog puta vjere, nade, predanosti i poniznosti, u sjećanje na Domovinski rat i zahvalu Svetoj Stolici, braniteljsko hodočašće zahvalnosti od Nove Gradiške do Vatikana je pred publikom. Zabilježeno zauvijek, „ispričano“ filmskom kamerom, uobličeno u dokumentarac „Milijun koraka“, autora Alena Kocića Koca, premijerno je prikazan 6.10.2018. u Novoj Gradiški.

Osmorica hodočasnika, petorica Novogradiščana, kolega suborac iz Kutine i jedan Zadranin, u ožujku 2017. krenuli su na put vjere, nade, predanosti i poniznosti dugo više od 900 kilometara, od Nove Gradiške do Vatikana.

Ovoga petka, 7.12.2018., s početkom u 18:00 sati u Gradskoj vijećnici Dugo Selo i Dugoselci imaju priliku pogledati ovaj dokumentarac. Prikazivanje organizira HVIDR-a Dugo Selo.

HVIDR-a Dugo Selo pružala je potporu tijekom ovog nesvakidašnjeg pothvata. Prikazivanjem ovog filma dugoselska HVIDR-a ujedno se prisjeća i odaje zahvalu svom nedavno preminulom predsjedniku Željku Galoviću koji je zaslužan za potporu glavnim akterima ovog filma i suradnju između sudionika pothvata i HVIDR-e Dugo Selo. Njegov susret s hodočasnicima zabilježen je i u ovom filmu.

Pothvat je to kojim se željelo zahvaliti Vatikanu na političkim i diplomatskim naporima pri priznavanju Hrvatske i pokloniti se Svetom Ocu, Ivanu Pavlu II.

Pokojni papa Ivan Pavao II osvjedočeni je prijatelj Hrvatske. Prvi put Ivan Pavao II. u posjetio je Hrvatsku 1994. Drugi put 1998. te je bio u Mariji Bistrici, Solinu i Splitu, a 2003. bio je u Dubrovniku, Osijeku, Zadru, Đakovu i Rijeci.

 

 

 

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com