Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

HVIDR-a Dugo Selo: Obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

 

Vukovar

 

Paljenjem lampaša danas je na Arcusovom trgu u Dugom Selu, u organizaciji HVIDR-e Dugo Selo, obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

Zajedničku molitvu predvodio je dugoselski župnik Slavko Kresonja, a prije toga održana je sveta misa u Župnoj crkvi sv. Martina biskupa. Svjetlima svijeća je ispisano ime herojskog grada i formiran križ.

„Ove godine, kao i svih dosadašnjih godina, odajemo počast, članovi HVIDR-e pale svijeće i mole za žrtve Vukovara, Škabrnje i sve žrtve Domovinskog rata. Sutra rano ujutro krećemo put Vukovara – grada heroja gdje ćemo sudjelovati u Koloni sjećanja“, kazao je Petar Đuran, predsjednik dugoselske HVIDR-e. U ime Grada, počast je paljenjem lampaša odao predsjednik Gradskog vijeća Darjan Budimir.

Udruga HVIDR-a Dugo Selo već dugi niz godina odlazi u Vukovar kako bi u Koloni sjećanja odala počast. Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., i ove će se godine održati pod sloganom „Vukovar – mjesto posebnog pijeteta". Središnji događaj 18. studenoga je Kolona sjećanja kojom se odaje počast svim žrtvama Vukovara za Domovinu te i ove godine ide iz Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana starom trasom, odnosno Županijskom ulicom, prolazi kroz centar grada Vukovara preko mosta Jean Michel-Nicolier te se nastavlja Radićevom ulicom i Ulicom bana Josipa Jelačića sve do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata." Dan kasnije, 19. studenog odaje se počast žrtvama Borova naselja za Domovinu, a 20. studenog se s pijetetom sjećamo žrtava srpskih koncentracijskih logora i žrtava Ovčare.

Spomen na veliku žrtvu Vukovara i druge žrtve, sutra 18. studenoga obilježit će zvona svih crkava u Hrvatskoj, u 18 sati i 11 minuta. Također, diljem Hrvatske uzduž prometnica gore lampaši, a građani će svjetlo za Vukovar zapaliti i u oknima prozora.

 

 

Foto: Kristijan Varjačić

Izvor: dugoselska-kronika.hr

 

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com