Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

Novogradiški branitelji na putu prema Bleiburgu posjetili dugoselsku HVIDR-u

 

Hodočašće

 

Hrvatski branitelji, članovi Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Nova Gradiška krenuli su 8. svibnja na još jedno hodočašće i to prema Bleiburgu. Na putu dugom 280 kilometara zaustavili su se i u Dugom Selu gdje su im jučer dobrodošlicu zaželjeli domaćini članovi dugoselske HVIDR-e.

 

Kako je kazao je predsjednik novogradiške UHDDR Arsen Granda, dnevno prelaze po 80 kilometara, u Bleiburg bi trebali stići u noći 11. na 12. svibnja kako bi sudjelovali u komemoraciji povodom 73. obljetnice bleiburške tragedije.  „Poznati smo da na ovaj način odajemo počast svim žrtvama, kako braniteljima poginulim u Domovinskom ratu, tako i žrtvama komunističkog terora nakon 1945. godine. Odat ćemo počast žrtvama zločina nad hrvatskim narodom, na samom Bleiburgu kao i na cijelom križnom putu“, rekao je Granda.

 

Ovo nije prvi put da ih je HVIDR-a ugostila.

„Prošle godine išli su put Vatikana i cijelo vrijeme molili za naše branitelje i za sve nevine žrtve. Dobri smo prijatelji, planiramo neke zajedničke projekte, oni su bili kod nas na godišnjoj skupštini, a mi ćemo u rujnu na obljetnicu njihove brigade“, rekao je predsjednik HVIDR-e Dugo Selo Željko Galović koji je uputio i riječi hvale za pothvat osam novogradiških branitelja, sedmorica su invalidi Domovinskog rata.

Zajedno su već prošli četiri hodočašća u Vukovar gdje sudjeluju u koloni sjećanja, odaju počast Gradu Heroju, poginulim braniteljima i civilima. Svježi su im dojmovi s lanjskog puta u Rim gdje ih je u Vatikanu primio Papa Franjo. Prešli su 950 kilometara za 34 dana.

Susret sa Svetim Ocem bio je uzvišen, dao im je snagu, istakao je Granda.

S Dugoselcima su posebno povezani, a proširivat će suradnju i čuvati prijateljstvo.

 

Izvor: dugoselska-kronika.hr

 

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com